پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه مطالعه کوهورت نوعی مطالعه همگروهی مبتنی بر جمعیت است، گفت: این نوع مطالعه ابزار قدرتمندی برای یافتن اتیولوژی بیماری ها( علت شناسی)، پیشگیری و روش های درمانی در مقیاس بزرگ است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه مطالعه کوهورت نوعی مطالعه همگروهی مبتنی بر جمعیت است، گفت: این نوع مطالعه ابزار قدرتمندی برای یافتن اتیولوژی بیماری ها(علت شناسی)، پیشگیری و روش های درمانی در مقیاس بزرگ است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر حسین ماری اوریاد افزود: مطالعه کوهورت نوعی مطالعه همه گیرشناسی یا اپیدمیولوژیک است، که در آن جمعیت تعریف شده ای از جامعه به لحاظ مولفه های سلامت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه در مطالعه همگروهی یا کوهورت امکان مطالعه اثرات ترکیبی شیوه زندگی افراد، زمینه ژنتیکی و دیگر عوامل خطر وجود دارد، ادامه داد: این نوع مطالعه در مقایسه با سایر مطالعه ها، طیف گسترده ای از موضوع های تحقیقی که می توان به یک جامعه و یا حتی وسیعتر از جمعیت یک جامعه تعمیم داده شود را در برگیرد.
ضرورت اجرای مطالعات کوهورت
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه سلامت جامعه پایدار و ثابت نیست و پیوسته باید مورد مراقبت، مداخله و مدیریت قرار گیرد، ابراز داشت: در نیمه دوم قرن بیستم بیش از هر زمان دیگر، برای استحکام سیاست ها و اتخاذ تصمیم های درست، نیاز به اطلاعات دقیق درباره بیماری ها، میزان بروز، پیامد های ناشی از آن ها، عوامل سبب ساز و روند ایجاد بیماری ها وجود داشته است.
وی اظهار داشت: کاهش مرگ و میر کودکان و مادران، ریشه کن و حذف برخی از بیماری های واگیر منجر به بالا رفتن سن متوسط جامعه و امید به زندگی شده است.
دکتر ماری اوریاد با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین چالش های عصر حاضر که سیستم های بهداشتی سراسر جهان با آن مواجه هستند افزایش بار ناشی از بیماری های مزمن است، تصریح کرد: افزایش طول عمر، مدرنیزه شدن سبک زندگی مردم همراه با افزایش تماس با بسیاری از عوامل خطر، بروز بیماری های مزمن و ارتقای مداخلات انجام شده به منظور حفظ زندگی مردم همگی منجر به تغییر بار ناشی از بیماری ها شده است.
وی با بیان اینکه موفقیت ها در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری های واگیردار طی دهه های اخیر مطلوب گزارش شده و به میزان قابل توجهی بروز و شیوع این بیماری ها کاهش یافته است، یادآور شد: میزان ابتلا به بیماری های غیرواگیر در طی چند دهه اخیر رو به افزایش است.
بیماری های غیر واگیر تهدیدی جدی برای سلامت و طول عمر مردم کشورهای در حال توسعه است
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه بیماری های غیر واگیر هم اکنون تهدیدی جدی برای سلامت و طول عمر مردم کشورهای در حال توسعه می باشد، اظهار کرد: عوامل خطری مانند فشار خون و چربی بالا، اختلال در متابولیسم گلوکز، فعالیت بدنی اندک، استعمال دخانیات، بیماری های قلبی و عروقی و سکته های مغزی تاکنون به عنوان شایع ترین علل مرگ و میر گزارش شده است.
دکتر ماری اوریاد تاکید کرد: تمامی فعالیت های مرتبط با سلامت، مستلزم آگاهی نسبت به اتیولوژی (علت شناسی)، بیماری زایی(فرآیند سیر بیماری)، تشخیص، پیش آگاهی و درمان بیماری ها و بازتوانی معلولین است.
وی ابراز داشت: اگر چه مطالعه های کارآزمایی بالینی شواهد ارزشمندی را در رابطه با مداخله های درمانی در اختیار می گذارند ولی با این وجود بخش عمده دانش بهداشتی و بالینی از مطالعه های مشاهده ای بدست می آید و در این میان سهم مطالعه کوهورت در ارتقا دانش و شناخت عوامل موثر بر بیماری ها قابل ملاحظه است.
مطالعه همگروهی جمعیت 35 تا 70 سال شهر سی سخت(کوهورت دنا)
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: عملیات اجرایی مطالعه کوهورت برای نخستین بار در استان کهگیلویه و بویر احمد در نیمه دوم سال 95 اجرا و امید داریم نیمه دوم سال 96 اجرا و امید داریم نیمه دوم سال 96 آغاز تحویل پرسشنامه ها و ورود اطلاعات مربوطه در بانک کوهورت ایرانیان باشد.
وی با بیان اینکه جمعیت شهر سی سخت به عنوان مرکز شهرستان دنا بالغ بر 9 هزار نفر برآورد شده است، ابراز داشت: قریب 3 هزار و 700 نفر از جمعیت بین 35 تا 70 سال شهر سی سخت در مطالعه همگروهی یا کوهورت شرکت خواهند کرد.
دکتر ماری اوریاد افزود: فاز تکمیل پرسشنامه ها با دعوت رسمی از جمعیت مورد مطالعه انجام و نسبت به تکمیل پرسشنامه های عمومی، تغذیه، فعالیت بدنی و دیگر عوامل خطر بررسی خواهد شد.
وی عنوان کرد: در بررسی مطالعه کوهورت با چالش هایی همچون ورود و ثبت نام افراد، زمان طولانی پیگیری، ناتوانی در مطالعه بیماری های بسیار نادر، تعصبات موجود در میان افراد جامعه و نیاز به حجم نمونه بالا جهت انجام بررسی دقیق مطالعه مواجه هستیم.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، در پایان خاطر نشان کرد: سرطان ها از جمله اختلالاتی هستند که به شدت در سلامت و در نتیجه کیفیت زندگی افراد تاثیر گذار بوده، به طوری که شیوع آن در بین بیماری های مزمن غیرواگیر افزایش یافته است.
به گزارش وب دا؛ در ایران بر اساس گزارش های وزارت بهداشت و درمان، بعد از بیماری های قلبی و عروقی و تصادف ها، سرطانها سومین عامل مرگ و میر هستند.
انتهای پیام/پ.آقاکریمی